Press review

    03.04.2021 Article "Mittelmeerküche schützt auch im Norden vor Typ-2-Diabetes" in the BMBF's current health research news.

    22.06.2020 Article about 'VlyFoods' released in Beilage der Universität Potsdam at Page 6, in Tagesspiegel and Potsdamer Neuesten Nachrichten

    25.05.2020 Press release for the public expert discussion of the Committee for Nutrition and Agriculture on the topic: Nutrition research in Germany

 

→  01.08.2019 Press release „Drei Jahre Erbsennudeln und Rapsöl: Was bleibt?“

 

     15.04.2019 Press release on the opening of Joint Lab PhaSe

 

      25.02.2019 Article TU Berlin intern plus, No. 3 „Essgewohnheiten und Gesundheit", page 5

 

      18.01.2019 Exhibition opening „Wissenschaft im Zentrum“

 

      06. – 08. 2018 Articles „NutriAct-Familienstudie: Essen, Erbe und Partnerschaft"

 

      16.06.2018 Lecture "Über Geschmack lässt sich nicht streiten - oder doch?!"- Professor Rauh reports on objectified sensor technology at a bionics seminar at Bremen University of Applied Sciences

 

      20.05.2017 TV interview "Was taugen Ernährungsstudien" with Prof. Pfeiffer and NutriAct

 

      31.05.2017 Article "Eat yourself healthy" - Interview with Mr. Pfeiffer about NutriAct at the portal Research in Germany/ Land of ideas

 

      19.09.2016 Article "Richtig essen für ein langes Leben - Verbundprojekt „NutriAct“ erforscht Ernährung und gesundes Altern" on University of Potsdam homepage

 

      24.08.2016 Press release from the Ministry of Justice, Europe and Consumer Protection (MdJEV) regarding the visit of the Minister for Consumer Protection Stefan Ludwig

 

      01.08.2016 Press release of the German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke about the visit of the Federal Minister of Research Prof. Dr. Johanna Wanka

 

      01.08.2016 Interview with Prof. Tilman Grune, spokesman of the competence cluster NutriAct „Wir haben heute die Chance, so alt zu werden wie noch nie zuvor“.

 

      19.07.2016 Article „Maßgeschneiderte Lebensmittel für gesundes Altern“of the German government about aspects of our subproject New Products within the future task "Gesundes Leben" of the new High-Tech Strategy

 

      06.07.2016 Article „Der Geschmack verändert sich” of the German government about aspects of our subproject Food Choices within the future task "Gesundes Leben" of the new High-Tech Strategy

 

      02.07.2016 Article "Richtig essen für ein langes Leben - Ernährung und gesundes Altern: Universität Potsdam beteiligt sich am Verbundprojekt NutriAct" published in Potsdamer Neuste Nachrichten, p. 301

 

      22.06.2016 Article "Gesund alt werden" by the German government about our nutrition study within the future task "Gesundes Leben" of the new High-Tech Strategy

 

      14.06.2016 Press release on the award of the Brandenburger Innovationspreis Ernährungswirtschaft 2016 to IGV GmbH by State Secretary Hendrik Fischer, Ministry of Economics and Energy

 

      10.06.2016 Article „Brandenburg bastelt am Essen der Zukunft“ about the diversity and potential of Brandenburg's food industry, published in the Märkische Allgemeine Zeitung MAZ

 

      02.06.2016 Press release on the invitation to the pearls-FORUM: „Ernährung der Zukunft – Nachhaltigkeitsaspekte und Herausforderungen“ at the German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke

 

      30.11.2015 Press release of the University of Potsdam on the launch of the Competence Cluster Nutrition Research (NutriAct) at the German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke

 

      25.11.2015 Article „Start von NutriAct: Forschung für ein hohes Alter in Gesundheit“ in the Ernährungs Umschau

 

      24.11.2015 Press release of the German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke (DIfE) on the launch of the Competence Cluster Nutrition Research Berlin-Potsdam (NutriAct) at DIfE

 

      20.07.2015 Announcement of the Technical University of Berlin about BMBF funding for the NutriAct research network

 

      15.07.2015 Interview of the Berlin Brandenburg Cluster Gesundheitswirtschaft/Health Capital with Prof. Tilman Grune, Speaker of the NutriAct-Competence Cluster

 

      06.07.2015 Interview „Gesund leben im Alter - Essen für ein langes Leben“ in the Berliner Zeitung

 

      03.06.2015 Press release of the University of Potsdam on their participation in the joint project NutriAct

 

      02.06.2015 Article „Mit der richtigen Ernährung gesund und fit bis ins hohe Alter“ in the diabetes portal DiabSite

 

      02.06.2015 Press release of the Leibniz Institute of Vegetable and Ornamental Crops Großbeeren e.V. about the BMBF funding for the research network NutriAct

 

      01.06.2015 Press release of the German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke about the BMBF funding for the research network NutriAct

 

      01.06.2015 Article „Ernährungsforschung: Altersgerecht essen ab 50“ in the Ernährungs Umschau